Autó operatív lízing egyszerűen, költséghatékonyan

2022

29

Március

Autó operatív lízing egyszerűen, költséghatékonyan

A cégek életében az autók operatív lízingelésével lehet a legegyszerűbben és legköltséghatékonyabban megoldani a mobilitást. Ez a fizetési konstrukció számos számviteli előnnyel is jár számunkra. Így amellett, hogy rugalmas és semmiben sem terhel minket, még anyagilag is jól járunk vele.

A könyvelést tekintve elsősorban az lehet előny, hogy a bérleti konstrukciót úgynevezett mérlegen kívüli tételként számolhatjuk el. Tehát az erre fordított összeg nem jelenik meg a vállalkozás hosszú lejárati kötelezettségei között. Ebből kifolyólag pedig nem is terheli azt, mely rendkívül hasznos lesz a cég számára.

Továbbá az autókért fizetendő bérleti díj teljes összegét el tudjuk számolni költségként. Ez abban lesz a segítségünkre, hogy csökken a vállalkozásunk adóalapja. Mindezek tudatában nehéz lenne amellett érvelnünk, hogy egy vállalkozásban miért NEM érdemes az operatív autólízinget alkalmazni. Ha Ön is ilyen konstrukcióban gondolkodik, nézzen szét cégünk szolgáltatásai között!

A bérleti díj elszámolásával kapcsolatos előnyök

További kedvezményekre is szert tehetünk, ha lízingeljük a céges gépjárműveinket. A magyar jogszabályoknak megfelelően a bérleti díjból az Áfa visszaigényelhető. Ennek segítségével pedig nettó áron tudunk bérelni a járműveket, mellyel jelentős összegeket takaríthatunk meg. Ez a mód természetesen személyautóknál is elérhető, amennyiben üzleti célú felhasználásról van szó. Ha ezt alkalmazzuk, látványosan költséghatékonyabb lesz a vállalkozásunk működése.

Ezen kívül az operatív lízing nem terheli a vállalkozás hitelkeretét, ezáltal a cég maximálisan megőrzi a likviditását. A gépjármű teljes finanszírozása nettó áron történik, így pedig az Áfát meg tudjuk takarítani. Emiatt válik az az autólízing egy ellenállhatatlan ajánlattá. Kíváncsi rá Ön is, hogy milyen gépjárműveket bérelhet tőlünk ilyen konstrukcióban? Tekintse meg az operatív lízinghez elérhető autókínálatunkat!

Tökéletes választás minden vállalkozásnak

Az autó operatív lízing nem csak nagyvállalatok számára elérhető. Legyen akármekkora vállalkozása, akár már egy járműtől is igénybe veheti ezt a szolgáltatást. Így a kisvállalkozásoktól kezdve egészen a nagy flottát üzemeltetni kívánó vállalatokig mindenkit ki tudunk szolgálni. A tartós bérlet tehát szó szerint mindenki számára elérhető.

Az autó használata közben Önnek csak egy havi fix összeget kell fizetnie, minden mást a flottakezelő cég, azaz mi intézünk. Nem lesz gondja a szervizzel, illetve a gumicserével sem. A költséggel pedig egyszerűen tud tervezni, hiszen a bérlés összege a teljes időtartam alatt változatlan marad. Ennek fényében javulni fog a cég pénzforgalmi helyzete, és egyszerűbb lesz a cash-flow kalkulációja.

Az autó operatív lízinghez tartozó kiegészítő szolgáltatások

Természetes módon a Cartis Flottakezelőnél minden ügyfelünknek plusz szolgáltatásokat is nyújtunk. Ezzel tudjuk elérni, hogy Ön biztosan elégedett legyen az autózás során. Ide tartozik például a csereautó biztosítása. Ha esetleg szerviz, vagy baleset miatt nem tud rendelkezésre állni az Ön által bérelt autó, akkor erre az időre igénybe vehet egy csereautót.

Továbbá igénybe veheti a hozom-viszem szolgáltatásunkat. Amennyiben például szerviz, vagy gumicsere vár az Ön autójára, nem kell ennek ügyintézésével fáradoznia. Mi ugyanis biztosítjuk önnek a gépjármű mozgatását. Önnek is felkeltette az érdeklődését az autó operatív lízingelése? Keressen minket elérhetőségeinken, és kérjen személyre szabott ajánlatot!

Önt és vállalkozását is sikerre vezetjük!

Forduljon bizalommal flottaszakértő csapatunkhoz!
Információ kérése
kapcsolati űrlapon keresztül
cartis logo
crosschevron-down