Melyek a hitel és az operatív lízing (tartós bérlet) közötti különbségek?

2022

05

április

Melyek a hitel és az operatív lízing (tartós bérlet) közötti különbségek?

A céges gépjármű finanszírozását többféleképpen is megoldhatjuk, ha nem szeretnénk egy összegben kifizetni az autót. De vajon mi a különbség a hitel és az operatív lízing (tartós bérlet) között, és mikor melyik az előnyösebb? Mai cikkünkben ennek járunk utána.

Kezdjük az alapoknál!

Első és legfontosabb differencia, hogyha hitelről beszélünk, akkor az a jármű tulajdonjogához kötődik. Ez azt jelenti, hogy a pénzügyi konstrukció lejártát követően az autó a vállalkozásunk tulajdonát fogja képezni. Ezzel szemben az operatív lízingnél egyfajta bérleti díjat fizetünk a jármű használatáért. Így az autó a folyamat alatt mindvégig a lízingcég tulajdonában marad.

A lízing előnyei, hogy már nagyon alacsony kezdőtőkével is elérhető, ezért a vállalkozások körében rendkívül népszerű az alkalmazása. Sőt, akár már önerő nélkül is belevághatunk a tartós bérletbe, ami pedig szintén rendkívül vonzóvá teszi ezt a lehetőséget.

Ezen felül a teljes lízingdíjat el tudjuk számolni, mely könyvelési szempontból nagy előny lehet számunkra. Továbbá a bírálat folyamata is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint egy banki hitelnél, sőt, még a feltételek sem olyan szigorúak. Kíváncsi rá, hogy hogy működik egy ilyen folyamat?

Ha számít az idő tényezője

Egy másik fontos érv az operatív lízing mellett, hogy sokkal gyorsabban végrehajtható az igénylés folyamata. Nem kell hosszú időt várni, hogy az autóban ülhessünk. Míg a banki hitelbírálatok akár huzamosabb időt is igénybe vehetnek, a tartós bérletnél Ön nem fog ilyen problémába ütközni. Amennyiben olyan gépjárművet választ, amely jelenleg is elérhető, akkor nem kell sokat várnia, hogy használhassa. Így a tartósbérlet-szolgáltatás használata rendkívül egyszerű és gyors.

Az idő vasfoga sajnos a gépjárműveinket is előszeretettel megrágja. Ha a lízinget választja, akkor a konstrukció lejártakor egyből átülhet egy vadonatúj autóba. Nem kell az eladás nehézségeivel küzdenie, és nem is szükséges huzamosabb ideig ugyanazt a járművet használnia.

Ezzel szemben, ha hitellel vásároljuk meg az autót, és netán ezt értékesíteni szeretnénk, az rengeteg teendővel fog járni. Erre a procedúrára pedig előbb-utóbb sor kerül, így mindenképpen érdemes megfontolni a döntést. Megnézné, hogy milyen járművek közül válogathat tartósbérlet-konstrukcióban? Válogasson elérhető autóink közül!

Vajon még mindig a hitel a népszerűbb?

Magyarországon a legtöbb ember még mindig úgy gondolkodik, hogy amiért fizet, azt a végén szeretné is megtartani. Az alternatív megoldások feltérképezésére azonban már kevesebb időt, és energiát szánnak. Így azt lehet mondani, hogy hazánkban még mindig elterjedtebb a hitel felvétele.

Azonban egyre több jel utal arra, hogy az emberek kezdenek nyitni az operatív lízing által kínált megoldás felé. Ez nem is csoda, hiszen egy sokkal flexibilisebb megoldás, mint a hitel által nyújtott konstrukció. Egy saját autó birtoklása és fenntartása pedig rengeteg kötöttséggel jár, így ideje Önnek is nyitnia az újszerű megoldások felé!

Összefoglaló a hitel és az operatív lízing (tartós bérlet) közötti különbségekről

Összességében azt tudjuk kijelenteni, hogyha ön mindenképpen ragaszkodik a tulajdonszerzéshez, akkor válassza a hitel konstrukcióját. Így miután lejár a törlesztés, a gépjármű tulajdonjoga az öné lesz, így szabadon rendelkezhet felette.

Ezzel szemben ha rugalmasabb, pénzügyi szempontból előnyösebb és modernebb megoldásra vágyik, akkor inkább az operatív lízing lesz a megfelelő. Ha ezt a megoldást választja, keressen fel minket elérhetőségeinken! Mi biztosan a legjobb megoldást fogjuk tudni nyújtani Önnek!

Önt és vállalkozását is sikerre vezetjük!

Forduljon bizalommal flottaszakértő csapatunkhoz!
Információ kérése
kapcsolati űrlapon keresztül
cartis logo
crosschevron-down